Арабска крем-баница - крехки кори, пълни с невероятен копринен крем! Нежна като въздишка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Арабска крем-баница - крехки кори, пълни с невероятен копринен крем! Нежна като въздишка:
Арабска крем-баница - крехки кори, пълни с невероятен копринен крем! Нежна като въздишка:
25030
Арабска крем-баница - крехки кори, пълни с невероятен копринен крем! Нежна като въздишка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Крем-питите са сред най-обичаните десерти сред почитателите на сочните сладкиши. Днес имаме за вас египетска крем-пита , която ще ви изкуши със слоеве нежно тесто, пълни с божествен, пухкав крем.

"Fytyr" е египетска крем-пита , като в класическия си вариант се съчетава с крем Magalabiya.

Всъщност можете да се отдалечите от класиката и да направите тази бутер торта както със сладък, така и със солен пълнеж. И така, ето рецептата за божествената арабска баница с крем :

Арабска баница с крем

Продукти:

За тестото:

1 чаша прясно мляко

1/2 ч.л. суха мая (или 5 грама прясна)

1 яйце, малко сол

2,5 -3 чаши брашно (може и малко повече)

250 г масло

За крем Магалабия:

1 яйце

1 чаша захар (180-200 гр.)

3 супени лъжици нишесте

2 чаши прясно мляко

ванилия

египетска крем пита

Приготвяне:

Разтворете маята в топло мляко, добавете яйцето, щипка сол и постепенно - брашно, замесвайки меко тесто.

Разделете го на 2 части, разточеге всяка на тънка кора и намажете с меко масло.

След това навийте слоя на руло, което от своя страна усучете на охлюв.

Опаковайте плътно двата охлюва в прозрачно фолио и ги пъхнете в хладилника за 2 часа, максимум 4.

Междувременно, пригответе крема:

Разбийте яйцето със захар и нишесте на плътна бяла маса, разредете с топло мляко, сложете на слаб огън и при непрекъснато бъркане оставете да заври до желаната плътност.

Готовия крем охладете до топло състояние.

Извадете тестото от хладилника. Веднага го разточете на 2 слоя. Дебелината е около 2-3 мм.

Поставете едната кора върху тава, покрита с хартия за печене, разпределете пълнежа отгоре и го заравнете.

Втората кора трябва да е малко по-голяма, така че краищата ѝ да могат да се подпъхнат 2 см под долния слой.

Набодете леко горната част на фитира с вилица и го намажете с разбит жълтък с малко мляко.

Поставете сладкиша във фурна, добре загрята на 180 градуса, и печете 25-30 минути до красив румен цвят.

Оставете леко да се охлади и поръсете с пудра захар.

Египетската крем-пита е вкусна както топла, така и студена.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft