Едва на 40 години разбрах още за какво може да послужи решетката вътре в печката-4 брилянтни начина да я използвате

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Едва на 40 години разбрах още за какво може да послужи решетката вътре в печката-4 брилянтни начина да я използвате
4281
Снимков материал: pixabay.com
Едва на 40 години разбрах още за какво може да послужи решетката вътре в печката-4 брилянтни начина да я използвате

Сега съм на 40 и никога не съм се замислял за какво служи решетката вътре в печката. Използвах го като поставка под тава или под форма с тесто.

Това мислех, че трябва да направи решетката. Но се оказа, че съм грешал.

Смяна на тостер

Разбрах, че тази решетка може да замени тостер. Купих препечен бял хляб. Поставих тава малко по-ниско от решетката, покрих я с хартия за печене и пъхнах филии хляб между решетките на решетката. И след около 20 минути извадих истински тост от фурната!

Шиш кебап у дома

Ако искате да печете зеленчуци, можете да го направите върху решетка, директно в кората. Картофи, чушки, домати, патладжани и др.- всичко това може да се пече на скара.

Ако наистина искате месен кебап, тогава това не е проблем. Поставете парчета месо на шишчета и поставете върху решетка. В резултат на това можете да опитате много вкусен кебап! Просто не забравяйте да поставите тава за печене отдолу, така че сокът от зеленчуците или мазнината от месото да капе върху нея. Можете да готвите такъв кебап по всяко време, независимо от времето.

мексиканска закуска

Дори не можех да си представя, че решетка може да помогне при приготвянето на такава закуска. До Нова година не остава много време и мнозина ще искат да приготвят нещо ново за празничната трапеза. Грилът ще помогне при приготвянето на така популярните в Мексико такос. Или по-скоро можете да подготвите основата за него. Просто трябва да си купите обикновен пита хляб и да изрежете кръгове от него. След това ги закачете на решетка и ги оставете във фурната за около 15 минути.

След като процесът на печене приключи, ще имате здрава основа за плънката. Обикновено като пълнеж използвам пържено мляно месо с лук в доматено пюре с добавка на черен пипер (лют или сладък на вкус) и царевица. Отгоре поръсете със сирене и сте готови! Като цяло има много опции за пълнеж, всеки може да избере своя.

Печени бутчета

А сега е време за горещите неща! Най-често пека пиле в ръкав или тава. Но можете да направите всичко още по-просто - просто закачете бутчетата на скарата. Скарата ще свърши работа и за това! Малко преди това ги мариноваме или наръсваме с подправки.

Отдолу трябва да поставите и тава за печене или още по-добре с гарнитура от картофи, защото те ще поемат капещата мазнина от бутчетата и ще се получи невероятно вкусно ястие.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft