Един ден моя приятелка ми направи невероятен подарък-Огромен еклер, който зае половината маса-торта Карпатка

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Един ден моя приятелка ми направи невероятен подарък-Огромен еклер, който зае половината маса-торта Карпатка
Един ден моя приятелка ми направи невероятен подарък-Огромен еклер, който зае половината...
10458
Един ден моя приятелка ми направи невероятен подарък-Огромен еклер, който зае половината маса-торта Карпатка
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Най-трудното нещо в тази рецепта е "оставете за час в хладилника". Тесто - без захар!
Никой на света не обича толкова сладкиши, колкото аз ги обичам! Винаги купувам тази вкусотия в любимата ми сладкарница - те са деликатни, с дъх на ванилия, с хрупкав вкус ...

Много пъти съм се опитвала сама да ги пека, но уви … неуспешно. Да, и нямам толкова много свободно време да прекарам половин ден за приготвяне на десерт.


Един ден моя приятелка ми подари невероятен подарък - огромен еклер, който зае половината маса. И колко вкусно, ароматно, не може да се изрази с думи!
Истинско шедьовър на кулинарното изкуство е тортата "Карпатка" . Тя е идеална за мързеливи любители на сладкишите. Силно препоръчвам да отложите всички случаи и да запишете тази рецепта. Преди празниците, тя просто идва навреме!


Торта Карпатка

Понякога в Карпатите го наричат ​​пай. Но е толкова магическо, че го наричам торта. Рецептата дойде при нас от Полша, в нея тестото е специално изработено с небрежен слой, за да изглежда като планински релеф.

Крем за нашия огромен профитерол е пудинг. Можете да го приготвите сами или да го купите. Разбийте го с мляко, според инструкциите, то няма да бъде по-лошо от домашния.

СЪСТАВКИ ЗА ТЕСТОТО

  • 250 мл. вода
  • 125 г масло
  • 180 г брашно
  • 5 яйца
  • щипка сол
  • 25 гр пудра захар за поръсване

СЪСТАВКИ ЗА КРЕМА

  • 500 мл мляко
  • 200 г масло
  • 50 г брашно
  • 50 г нишесте
  • 150 г захар
  • 15 г ванилова захар

ПОДГОТОВКА

Първо, нека направим тестото. Изсипете вода в тенджера, сложете масло на парчета и сол. Разтопете сместа при ниска температура, като постоянно се разбърква. Да не кипне!

Веднага след като маслото се разтопи, извадете го от огъня. Добавете брашното и разбъркайте добре. Отново връщайте сместа на печката и гответе, докато тестото се преобърне в купата. Това ще отнеме приблизително 3 минути. На дъното на тенджерата се образува коричка.

Прехвърлете тестото в голяма купа и смесете яйцата, като ги добавяте едно по едно. Уверете се, че тестото не е течно. По-добре е да го направите с лопатка, а не с миксер. Последното яйце бик и добавете части. Тестото трябва да е плътно, равномерно и блестящо.

Поставете тестото върху лист за печене. Можете да направите това с лъжица или спринцовка, за да образувате "планини". Колкото по-безгрижни, толкова по-красиви. Можете да направите повърхността равномерна, не влияе на вкуса.

Печете 35 минути във фурната, загрява се до 200 градуса. По това време най-добре вратата да не се отваря.

Докато тестото се пече, пригответе сметаната. По-добре е да извадите маслото от хладилника предварително, трябва да е меко. Изсипете 100 мл мляко в саутан. Извадете от чинията, добавете брашно, нишесте и разбъркайте добре, така че бучките да не се образуват. Изсипете останалото мляко, добавете обикновена и ванилова захар. Разтопете съставките на слаб огън, докато станете дебели. Не забравяйте да разбърквате постоянно.

 

Поставете гъста сметана в купа и я покрийте с  фолио, оставете я да се охлади напълно. Така че на повърхността да не образува коричка.

Смесете маслото или мивката с мивка. Много бавно добавете пудинг към него, като се разбърква след всяка сервиране. Обърнете внимание, че маслото не се ексфолира!

Нарежете охладената торта наполовина и смело полагайте крема от едната страна. За да го изрежете е необходимо заедно, вместо навсякъде! Ако имате малка форма, изпечете две торти.

Много внимателно поставете втората част на тортата върху крема, не го натискайте. Поръсете с пудра захар и оставете в хладилника поне един час.

Обадете се на гостите и се насладете на божествения вкус!

Полската торта "Карпатка" е много лесно да се превърне в изискан десерт за капризни гости. В рецептата можете да използвате различни варианти на сметана, добавете плодове. Развихрете фантазията си с украсата и се подгответе за похвала!



Този десерт ви съветвам да го сервирате с плодова напитка . Нашата торта е калорична, но е много лека и освежаваща.
Споделете тази рецепта с приятели, със сигурност ще харесат този гигантски еклер!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft