Пържени тиквички - любимото бързо ястие на малки и големи. Но колко често успявате да ги направите идеално хрупкави, без да прегарят, а отвътре да останат сочни и мекички? Днес ще ви разкрием най-лесният трик на света - как да направите идеалните пържени тиквички точно с 2 продукта:
Идеалните пържени тиквички
Продукти:
Тиквички
Брашно
Сол
Олио
Вода
Приготвяне:
Обелете тиквичките и ги нарежете на колелца с дебелина около 1,5 см.
В купа смесете шепа брашно и чаена лъжичка сол.
До купата поставете чаша с вода.
Сипете олиото в тигана и включете котлона на ниска степен - това е много важен нюанс.
Тиквичките се овалват в брашното със сол и се потопят в чашата с вода.
После ги поставяте в тигана.
Пържите ги от двете страни, докато не добият лек загар.
Въпреки че приготвяте тиквичките на много по-слаба температура, това не отнема много повече време.