Един модерен прочит на любимите на всички пълнени чушки с ориз. Рецепта, с която няма сгрешите, а само ще подобрите вкуса им

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Един модерен прочит на любимите на всички пълнени чушки с ориз. Рецепта, с която няма сгрешите, а само ще подобрите вкуса им
Един модерен прочит на любимите на всички пълнени чушки с ориз. Рецепта, с която няма сгрешите, а...
43869
Един модерен прочит на любимите на всички пълнени чушки с ориз. Рецепта, с която няма сгрешите, а само ще подобрите вкуса им
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Растителният аромат на зелените чушки идеално си подхожда с свежестта на цитрусите, а двете заедно правят ориза на плънката неимоверно вкусен, пише menumag.bg.

Необходими продукти за 4 порции

8 зелени чушки за пълнене
1 ч. ч.

ориз с обли зърна
1 с. л. масло
1 с. л. зехтин
1 глава лук, ситно нарязана
3 скилидки чесън, ситно нарязани
1 голям резен целина, ситно нарязана
2 моркова, ситно нарязани
½ ч. ч. бяло вино или вермут
2 ч. ч. горещ зеленчуков или пилешки бульон
1 с. л. копър
2 с. л. магданоз, ситно нарязан
8 тънки резенчета лимон
200 гр. чери доматчета, по желание
1 лимон, нарязан на кръгчета
сол и пипер меланж на вкус

 

Начин на приготвяне

1. Чушките се почистват от дръжките. Оризът се сипва в цедка и се измива под течаща студена вода, докато водата стане прозрачна.

2. Маслото и зехтинът се сгорещяват и се слагат лукът, чесънът, целината и морковите. Разбъркват се на умерен огън, докато леко омекнат. Сипва се отцеденият ориз, разбърква се и се налива виното. Оставя се да поври, докато се изпари. Сипва се 1½ ч. ч. от бульона, подправя се със сол и пипер на вкус, затваря се с капак и се оставя да къкри 5 мин. или докато течността се абсорбира. Добавят се магданозът и копърът и се разбъркват.

3. Напълват се чушките и в отвора на всяка се слага по резен лимон. Слагат се в тавичка. Заливат се с останалия бульон и се разпределят останалите резени лимон. Всеки се поръсва с малко сол и зехтин. По желание в тавата би могло да се добавят и чери доматчета, срязани наполовина, поръсени със сол и зехтин. Чушките се пекат в загрята фурна на 200° С, докато се зачервят и бульонът се абсорбира.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft