Помислили ли сте някога защо толкова много харесваме картофите ? Особено пържени. Може би заради хрупкавата им коричка и острота, чувството за ситост, което гарантират, или за това, че това непретенциозно ястие се подготвя за един или двама много бързо и изобщо не е скъпо? Всеки има своя собствена добра причина. И дори днес всяка секунда да започва с мисли за здравословен начин на живот, исе ограничава до мазнини и вредна храна, има моменти, когато се отказваме за час или два от този режим и се наслаждаваме на пържените картофки.
Дори ако имате тайна рецепта или технология, опитайте се да готвите картофите по този начин . Това не е начин както обикновено. И не яжте с кетчуп или горчица, както сте свикнали, а със зашеметяващо прост и вкусен сос. Няма начин да не ви харесат
Съставките
картофи 800 гр
Слънчогледово масло 1-2 супени лъжици
Заквасена сметана 220 g
чесън 2 скилидки
сол 1 ч.л.
копър 2-3 ч.л.
Черен пипер на вкус
Подготовка
Обелете картофите. Нарежете всеки картоф наполовина. След като вземете всяко парче направете дълбоки разрези. Но не до самия край, защото в процеса на готвене картофите просто ще се разпаднат.
Предварително загрейте слънчогледовото масло в дълбок тиган на средна температура. Вземете картофите и положете всяка половина. Изчакайте няколко минути, намалете топлината и покрийте тигана с капак. Не бъркайте картофите и не махайте капака. След около 30 минути картофите ще станат розови отдолу, а отгоре ще изглеждат като задушени.
Подгответе соса докато пържите картофите. За да направите това, смесете заквасена сметана с фино нарязан копър. Посолете цялата смес и добавете черен смлян пипер на вкус. След това сложете чесън и разбъркайте всичко.
Изсипете картофите в дълбока купа, напълнете я със сос и се насладете.
И сега можете да се похвалите, че знаете как да си приготвите необикновени пържени картофи. Вкусно ли е? Разбира се! Просто? Невероятно! Очакваме вашите отзиви!