Един нов прочит на любимото ястие на мнозина. Кашкавалена мусака за гладници, ще я обикнете от...
31 Август 2016
34495
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
кайма - 500 г
картофи - 600 г
лук - 1 глава
чушки - 1 бр. червени
кашкавал - 400 г
магданоз - 3 - 4 стръка
олио - 2 с.л.
червен пипер - 1 ч.л.
черен пипер
сол
Приготвяне на Кашкавалена мусака за гладници
Сварете картофите с обелките.
След това ги обелете и нарежете на филийки Внимавайте да не ги разварите, за да могат да се нарежат. Запържете каймата и нарязаните на ситно лук и чушка заедно с олиото до зачервяване. Подправете с червения пипер, солта и черния пипер. Нарежете кашкавала на тънки квадратни парчета. Подредете половината по цялото дъно и стени на кръгла тава. Наредете получината от картофените филийки, сипете каймата навсякъде.
Покрийте с останалите картофи и отгоре наредете последния кашкавал. Поръсете с нарязания магданоз и запечете до златисто в гореща фурна на 200 градуса.
Покрийте с останалите картофи и отгоре наредете последния кашкавал. Поръсете с нарязания магданоз и запечете до златисто в гореща фурна на 200 градуса.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари