Малки и големи обичат супа топчета, а сега ще научите още един вариант, малко по-различен от стандартната рецепта Най-широко разпространената супа топчета приготвяме като сложим на котлона съд с вода. Когато заври изсипваме ситно нарязан и посолен кромид лук и оставяме да поври малко.
Добавяме оформените топчета от кайма и когато наближи супата да стане готова добавяме фиде.Когато фидето набъбне, правим застройка от кисело мляко и яйце.
Добавяме пресен магданоз и нашата обичана супа топчета е готова.
Вече е модерно вместо фиде да използваме малки макарони, които се варят по-дълго от фидето, поради това трябва да ги сложим, заедно с топчетата.
Вторият вариант супа от топчета приготвяме с бистър бульон и с различни зеленчуци.
Технологията е аналогична.
В тенджера с кипяща вода сипваме някои от изброените или всички зеленчуци – обелените и нарязани на ситно кромид лук, картофи, моркови, броколи, грах, червена чушка, тиквички, пащърнак, зелен боб и други.
Когато зеленчуците започнат да омекват, добавяме оформените топчета от кайма, заедно със сол и черен пипер. Накрая слагаме фиде.
Супа топчета със зеленчуци и с бистър бульон
Получаваме една красива и богата супа топчета, която е подходяща за диети и разтоварващ режим на хранене, защото не правим застройка.
Такава супа ядохме наскоро, когато бяхме на гости на приятели в провинцията и страшно много ни хареса.
През почивните дни ще я приготвя вкъщи. Вярвам, че ще допадне и на вас.