Има безброй начини за приготвяне на патладжан. И всичко това заради прекрасния вкус на зеленчука, неговите ползи и наличност по рафтовете в магазините цяло лято и то на доста достъпни цени
Приготвили сме за вас прекрасна рецепта за италианска кухня. Пикантните зеленчуци с чесън ще се харесат на всички любители на необичайни решения за готвене. Опитайте!
Съставките
патладжан 3 бр
Слънчогледово масло 2 с.л.
Чили сос 4 супени лъжици
Сок от лимон 2 с.л. л.
чесън 2 скилидки
кориандър
сол на вкус
подготовка
Поставете тънко нарязания патладжан в подсолената вода за 20 минути, за да премахнете горчивината. Изплакнете и подсушете върху хартиени кърпи. Сотирайте патладжана с 1 с.л. масло. Желателно е тиганът да има незалепващо покритие.
В отделна тенджера смесете останалото слънчогледово масло, лимонов сок и чилито. Ако нямате последната съставка, добавете доматена паста, смесена с малко оцет, канела и смлян черен пипер.
Прехвърлете патладжана в сместа и го оставете да къкри 2 минути. Поставете ястието в чинията. Поръсете с лимон
Това зеленчуково ястие ще се хареса дори на тези, които не харесват особено патладжана. Човек не може да не се поддаде на такъв съблазнителен аромат!