Един прост продукт може да предпази белите дробове от COVID-19

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Един прост продукт може да предпази белите дробове от COVID-19
5919
Снимков материал: pixabay.com
Един прост продукт може да предпази белите дробове от COVID-19

Според препоръката на диетолога, д-р Маргарита Королева, яденето на такъв прост продукт като яйца повишава защитата на белите дробове от вредното въздействие на COVID-19.

Един прост продукт - пилешко яйце - помага на човешкото тяло да се противопостави по-добре на коронавирусната инфекция, каза Королева. Експертът отбеляза, че яйцата съдържат витамин А, който активира производството на „клетки-убийци”, компоненти на имунната система, насочени към откриване и унищожаване на нахлуващи патогени. Витамин Е, който също присъства в този прост продукт, е антиоксидант, който може да предпази от възпаление.

Ученият също така посочи, че яйчните жълтъци са наситени с мастни съединения, които изграждат белодробните алвеоли.

„Мастните компоненти на жълтъка помагат да се осигури на тялото кислород и да се укрепи имунната система. Стените на имунните клетки са направени от мазнини. Следователно яйцата и животинските мазнини не могат да бъдат изключени от диетата “, сподели препоръката си кралицата на храненето в интервю за руското предаване „ Аргументи и факти “.
 

Редактор: Ива Христова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft