Единствената рецепта за мекици, която трябва да запомните - бързи, лесни и не попиват много олио:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Единствената рецепта за мекици, която трябва да запомните - бързи, лесни и не попиват много олио:
Единствената рецепта за мекици, която трябва да запомните - бързи, лесни и не попиват много олио:
136007
Единствената рецепта за мекици, която трябва да запомните - бързи, лесни и не попиват много олио:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Бързи мекици , които не попиват много олио - правя ги през ден, а децата ги обожават и в сладко-солен вариант. Запишете си тази рецепта, защото няма по-хубава и вкусна закуска или вечеря от тези пухкави мекички .

Да ви кажа право, още когато децата ми бяха малки започнах да ги правя всеки ден и до ден днешен се радват, когато ги приготвя. Ядат ги и сладки, и солени, а се приготвят за по-малко от 30 минути. Няма по- бърза рецепта за приготвяне на мекици от тази, а ви трябват само 5 съставки:

Бързи мекички с кисело мляко

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 300 мл кисело мляко
  • 1 ч. л.
сол
  • 600 гр. брашно (аз използвах тип 500)
  • 1 пакетче бакпулвер или 12 гр.
  • Начин на приготвяне: 

    Приготвих всички съставки в отделна купа, а след това просто ги добавих в по-голяма купа за замесване на тестото. Първо счупете двете яйца и ги разбийте с бъркалка.

    продукти мекици

    След това добавете 300 мл кисело мляко, 1 чаена лъжичка сол, след което отново разбъркайте добре. Постепенно се добавя брашното, смесено с 1 пакетче бакпулвер. Докато добавяте брашното, бъркайте, докато се получи тесто, което не лепне по пръстите ви.

    тесто мекички

    Накрая трябва да се получи тесто, което лесно ще се отдели от купата и няма да залепва. Готовото тесто се изтръсква върху набрашнена равна повърхност, след което се разточва с точилка на кора с дебелина около 5 мм.

    разточена кора

    кора за мекици

    След това тестото се нарязва на равни вертикални линии и след това на по-малки хоризонтални, като кубчета, но може и на триъгълници, баклавички или кръгчета, като понички. Така нарязаното тесто се оставя да престои 10 минути, като през това време в тенджера на котлона се слага да загрее олиото (около една чаша, 200 мл).

    тесто на квадратчета

    В сгорещеното олио се запържват мекиците, колкото се съберат в тенджерата, първо се пържат от едната страна, а след това от другата, докато се зачервят, след което се изваждат в чиния, покрита с хартиена салфетка, за да абсорбира излишната мазнина. 

    мекици в олио

    пържени мекици

    Да ви е сладко!

    бързи мекици

    бързи и лесни мекици

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft