Хляб - "насъщният", както го знаем от приказките и старите хора. Неслучайно е считан за една от основните храни на човека от древни времена и сигурно няма дом, в който да не присъства под някаква форма.
Има един единствен проблем - трайността на хляба. Обикновено тя варира, но е в рамките на дни, след което тестеното изделия започва да мухлясва (разбира се, ако в състава му не присъстват много индустриални "подобрители").
За да се наслаждавате по-дълго време на качествата и вкуса на хляба , трябва да знаете как да го съхранявате .
Къде е най-добре да държите хляба, за да не мухлясва? Някои съветват да се използва дървена кутия, докато други го поставят директно в хладилника. Но и това не помага за дълго.
Въпреки това има един прост начин да удължите значително срока на годност на продукта - до няколко месеца. И днес ние ще ви разкажем повече за това.
Пакети, херметически затворени контейнери, кутии за хляб и хладилник са най-известните начини за съхранение на хляба.
Последният вариант ви позволява да удължите свежестта на продукта, особено в горещо време, но дори и там хлябът започва да плесенясва след 3-5 дни.
Между другото, срокът му на годност може да се увеличи, ако го увиете в торба или фолио (може да го оставите и в опаковката на производителя) и го поставите във фризера. Там може да стои с месеци, без да се прецака.
Снимка: pixabay
По същия начин може да съхранявате и печива, като бисквити например, но последните трябва първо да бъдат плътно увити в няколко слоя стреч фолио.
Най-добре е хлябът да се размразява на стайна температура. Ако трябва да го размразите много бързо, може да използвате фурната. По-добре е обаче да не използвате този вариант за размразяване на печива и бисквити.