Една глава карфиол, 700 грама кайма и подправки... Уникално ястие!
Отсега нататък вече ще знаете как да си приготвите вкусен карфиол: няма и една хапка да остане след вечеря! Дори най-върлите противници на този зеленчук ще се нахвърлят върху него, тъй като се приготвя с идеално подходящи подправки! Никога не бихте си помислили, че обикновеният карфиол може да се превърне в извънредно вкусен кулинарен шедьовър!
Печен карфиол на фурна
Съставки:
1 глава карфиол
700 грама кайма (за предпочитане говеждо месо, но може и друга)
300 грама нарязани на кубчета чушки
1 глава лук
магданоз
1 супена лъжица горчица
2 яйца
100 грама извара
1 чаена лъжичка кимион
1 чаена лъжичка червен пипер
1 чаена лъжичка риган
сол
смлян черен пипер
200 грама бекон
Начин на приготвяне:
Подрежете пънчето на карфиола.
Сварете цялата глава в подсолена вода за 10 минути.
Оставете да изстине.
Смесете каймата с всички останали съставки с изключение на бекона: той е за украса. Разбира се, лукът и магданозът трябва да са нарязани на ситно.
Разбъркайте плънката добре! Можете да вземете чушки в различни цветове – жълти, зелени, червени. Така ястието ще изглежда още по-възхитително!
Поставете карфиола в тавичка. Разпределете плънката по повърхността.
Сега започва фазата на досадното оформяне: в крайна сметка ще ви бъде интересно да видите какво ще се получи – карфиол, запечен с коричка от мляно месо и подправки!
Украсете ястието с тънки парчета бекон.
Получава се нещо невероятно!
Поставете оригиналния карфиол в предварително загрята на 180 градуса фурна и оставете да се пече за един час.
Потърпете! Да, това като пай с месо, но се получава много по-добре! Когато беконът стане хрупкав отгоре и златист на цвят, ястието е готово.
Сервирайте по-добре горещо! Бон апети!
Този печен карфиол е истински дар за домакините, които обичат лесни, но апетитни рецепти. Не забравяйте също така да подготвите някакъв вкусен сос, подходящ за вашето супер ястие! Вкусният екстаз е гарантиран!