Една глава лук, 700гр. кайма, малко подправки и гостите ви ще останат без думи и няма да има човек, който да не ви иска рецептата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Една глава лук, 700гр. кайма, малко подправки и гостите ви ще останат без думи и няма да има човек, който да не ви иска рецептата
Една глава лук, 700гр. кайма, малко подправки и гостите ви ще останат без думи и няма да има...
28707
Една глава лук, 700гр. кайма, малко подправки и гостите ви ще останат без думи и няма да има човек, който да не ви иска рецептата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Една глава карфиол, 700 грама кайма и подправки... Уникално ястие!

Отсега нататък вече ще знаете как да си приготвите вкусен карфиол: няма и една хапка да остане след вечеря! Дори най-върлите противници на този зеленчук ще се нахвърлят върху него, тъй като се приготвя с идеално подходящи подправки! Никога не бихте си помислили, че обикновеният карфиол може да се превърне в извънредно вкусен кулинарен шедьовър!

 

Печен карфиол на фурна

Съставки:

1 глава карфиол

700 грама кайма (за предпочитане говеждо месо, но може и друга)

300 грама нарязани на кубчета чушки

1 глава лук

магданоз

1 супена лъжица горчица

2 яйца

100 грама извара

1 чаена лъжичка кимион

1 чаена лъжичка червен пипер

1 чаена лъжичка риган

сол

смлян черен пипер

200 грама бекон

 

Начин на приготвяне:

Подрежете пънчето на карфиола.

 

Сварете цялата глава в подсолена вода за 10 минути.

Оставете да изстине.

 

Смесете каймата с всички останали съставки с изключение на бекона: той е за украса. Разбира се, лукът и магданозът трябва да са нарязани на ситно.

Разбъркайте плънката добре! Можете да вземете чушки в различни цветове – жълти, зелени, червени. Така ястието ще изглежда още по-възхитително!

Поставете карфиола в тавичка. Разпределете плънката по повърхността.

Сега започва фазата на досадното оформяне: в крайна сметка ще ви бъде интересно да видите какво ще се получи – карфиол, запечен с коричка от мляно месо и подправки!

Украсете ястието с тънки парчета бекон.

Получава се нещо невероятно!

Поставете оригиналния карфиол в предварително загрята на 180 градуса фурна и оставете да се пече за един час.

Потърпете! Да, това като пай с месо, но се получава много по-добре! Когато беконът стане хрупкав отгоре и златист на цвят, ястието е готово.

 

Сервирайте по-добре горещо! Бон апети!

Този печен карфиол е истински дар за домакините, които обичат лесни, но апетитни рецепти. Не забравяйте също така да подготвите някакъв вкусен сос, подходящ за вашето супер ястие! Вкусният екстаз е гарантиран!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft