Малки, вкусни гъсенички от пухкаво тесто - една за теб, една за мен! Хапваш ги директно от тавата, топли-топли:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Малки, вкусни гъсенички от пухкаво тесто - една за теб, една за мен! Хапваш ги директно от тавата, топли-топли:
Малки, вкусни гъсенички от пухкаво тесто - една за теб, една за мен! Хапваш ги директно от...
4974
Малки, вкусни гъсенички от пухкаво тесто - една за теб, една за мен! Хапваш ги директно от тавата, топли-топли:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Знаем, че едва ли има човек, който може да устои на прясно изпеченото тесто - под каквато и да е форма да е то! Днес ви предлагаме още едно тестено изкушение - феноменално вкусни Кифлички-гъсенички , които изглеждат толкова апетитно, че човек ги напада още топли-топли от фурната:

Кифлички-гъсенички

Продукти:

500 г брашно +-

1 кубче мая

1 чаена лъжичка захар

1 чаена лъжичка сол

100 мл вода

200 мл прясно мляко

100 мл зехтин

1 яйце

Плънка:

300 г сирене

2 яйца

1 чаена лъжичка сол

За намазване:

1 яйце

Копър и кимион за покритие

Приготвяне:

Към брашното добавете солта, захарта и натрошената мая. След това яйце вода, мляко и зехтин. Замесва се тесто, покрива се с кърпа и се оставя на стайна температура да удвои обема си. Втасалото тесто се премесва и от него се правят малки топчета.

топчета тесто

Решете сами размера на топките, по-големи топки – по-големи кифлички.

Разточете всяка топка с точилка на елипсовидна кора, след което разрежете на няколко места.

кифлички с плънка

Сложете лъжичка от готовата плънка в единия край и навийте на кифличка.

Усучете изрязаните ленти тесто леко на спирала и ги увийте около кифличката.

Повтаряйте процеса, докато изразходвате цялото тесто и плънката.

кифлички гъсенички

Всяко руло леко се извива във формата на полумесец и се нарежда в тавичка, застлана с хартия за печене.

Обърнете рулцата: едното настрани, а другото срещуположно, все едно се "гледат". Оставете малко разстояние между кифличките, за да се съберат при печенето и да се получи чифт.

Намажете рулата с разбито яйце, поръсете със сусам, кимион и малко бахар (или с каквото на вас ви харесва).

Печете в предварително загрята фурна до зачервяване.

кифлички гъсенички

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft