Една забравена рецепта от детството: Вкусната и изкушаваща медена торта на баба
17 Януари 2017
34296
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
1 чаена чаша захар на пясък + още 1 почти пълна чаша за крема
4 яйца
2 чаени лъжици сода
3 чаени чаши брашно
40 грама орехови ядки
малко олио
400 грама заквасена сметана с масленост минимум 25%
1 чаена чаша мед
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата с 1 чаша захар и меда. Прибавете към тях брашното, содата и ситно нарязаните орехови ядки.
Разбъркайте, покрийте тестото с найлоново фолио и оставете да престои 4 часа на топло място.
След това застелете дъното на форма с пергамент, който намазнете и върху него разпределете тънък слой от тестото.
По този начин изпечете няколко блата.
Фурната трябва да е предварително загрята на 200 градуса. За около 7 минути блатът е готов.
Крема направете, разбивайки заквасената сметана с почти пълна чаена чаша захар.
Сглобете тортата, подреждайки медените слоеве един върху друг, а помежду им намазвайте с крема.
Най-горния пласт поръсете с пудра захар, страните украсете с натрошени орехи и поднесете десерта.
Добър апетит!
Крема направете, разбивайки заквасената сметана с почти пълна чаена чаша захар.
Сглобете тортата, подреждайки медените слоеве един върху друг, а помежду им намазвайте с крема.
Най-горния пласт поръсете с пудра захар, страните украсете с натрошени орехи и поднесете десерта.
Добър апетит!
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари