Тази смес се е доказала като особено ефективна при облекчаване на детската кашлица и възстановяване на имунитета . Тази рецепта е предназначена за деца, които кашлят от дни и се чува леко „скърцане“ от белите дробове.
Една малка чаша от тази смес ще им помогне да се отърват от излишната полепнала по дробовете слуз и да подсилят имунитета си. Рецептата идва от народната, природна медицина.
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:
- 1 чаша обелен и почистен овес (или овесени ядки)
- 1 чаша захар или мед (може и по-малко)
- 1 чаша вода
ПРОЦЕДУРА:
Измийте овесените ядки и ги сложете в тенджера заедно с чаша вода и чаша захар. Мерителната чашка е 200 мл.
След като заври, се оставя да поври още няколко минути. Най-добре е сместа да се вари през нощта и да престои до следващата сутрин.
На сутринта прецедете овесените ядки и съхранявайте лечебния сироп в стъклена бутилка или буркан.
Съхранява се в хладилник. Това количество ще ви стигне за 4-5 дни.
ПРИЛОЖЕНИЕ:
Пийте по една ракиена чаша (30 мл) всяка сутрин на гладно през следващите 40 дни. След това се прави почивка от 15 дни, след което процедурата се повтаря.
Важно е да не се пропускат дните и продължителността на лечението от 40 дни, почивка от 15 дни и прием отново в период от 40 дни. След този период детето ще е с укрепнал имунитет и вече няма да е предразположено към настинки и вируси.
Защо овесени ядки?
Изследванията показват, че овесът е една от най-добрите храни и една от най-лечебните билки в природата. Съдържа изобилие от биологично лечебни съединения, включително лецитин, витамини А и В, протеини и киселини, ниацин, биотин, калций, желязо, фосфор, цинк, калий, магнезий, йод и други важни за живите същества елементи, следи от които се съдържат в овеса.
Овесените ядки, приготвени на бульон или супа, са незаменима храна за пациенти, възстановяващи се от операции на стомаха и червата, язва на стомаха, жълтеница, както и заболявания на белите дробове и гърлото, жлъчния мехур, бъбреците, кръвообращението и диабет.