Необходими продукти:
1 тесто за пица (400 грама)
6 супени лъжици доматен сос за пица
240 грама колбас пеперони - нарязан на тънко
9 резена зряла моцарела
1/2 чаена чаша чесново масло (чесън + разтопено масло)
За соса:
1/2 чаена чаша майонеза
1/2 чаена чаша мътеница
1/4 чаена чаша кетчуп
по 1 супена лъжица див лук, сол, пипер, чесън на прах, босилек и риган
Начин на приготвяне:
Разточете тестото на правоъгълник и го намажете с доматения сос.
Подредете плътно едно до друго резените пеперони по цялата повърхност на тестото. Покрийте с моцарелата.
Сложете го в кексова форма (предварително намазнена) и притиснете добре двата края на рулото, за да се свържат.
Намажете с чесновото масло и печете 30 минути в предварително подгрята на 180 градуса фурна.
Докато пицата във формата за кекс се пече, пригответе дипа, като смесите всички продукти е малка купичка, за да се съчетаят текстурите.
Сервирайте пицата топла, за да се насладите на топящия се кашкавал, заедно с майонезения сос.