Известно е на всички, че традиционната българска баница е със сирене. Но съществуват и много варианти на плънката, които не са по малко вкусни.
Продукти : 3 яйца; 200 гр майонеза; 1 ч.ч. брашно; 2 ч.л. бакпулвер; 300 гр шунка; 100 гр кашкавал; магданоз или зелен лук по желание; сол на вкус; олио за намазване на тавата.
Приготвяне : Настържете кашкавала на едро ренде. Нарежете шунката на малки кубчета. Разбийте трите яйца, и добавете към тях майонезата, брашното , бакпулвера и солта. Накрая добавете кашкавала, шунката и зелената съставка. Разбъркайте добре.
Изсипете сместа в намазнена тавичка и изпечете за около 35 минути при 180 градуса. В началото бихте могли да я покриете с фолио, но задължително го махнете няколко минути преди да извадите баницата от фурната.