Необходими продукти:
1 килограм сьомга (филе)
1 голяма глава кромид
100 грама майонеза
2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
1 супена лъжица сос горчица
2 чеснови скилидки
100 грама кашкавал
връзка копър и/или магданоз
парченце масло
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса. Застелете тава с лист алуминиево фолио, който намажете с масло.
Главата лук нарежете на шайби и с тях покрийте равномерно рибата.
В малка купа смесете майонезата с намачканите скилидки чесън, лимоновия сок и горчицата.
Нанесете получения сос върху лучените кръгчета и най-отгоре разпределете настъргания кашкавал и ситно нарязаните зелени подправки.
Покрийте филето с фолио и изпече във вече горещата фурна. След 15-18 минути ще бъде готово. Тогава отстранете алуминиевия лист и нека рибата се запече още 3-5 минути, докато кашкавалът се превърне в златиста коричка.
Добър апетит!