Една съфорумка ми даде рецептата за това сурово сладко: Не се пържиш на котлона в жегите,...
22 Юли 2017
64890
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Сладкото от цели плодове касис може да не ви се понрави поради нееднаквата консистенция, твърдата кожичка на плодчетата и семената. Ето защо, много домакини предпочитат да претрият касиса през сито преди приготвянето, а след това да го сварят на мармалад или желе.
Днес, обаче, ще ви научим как да съхраните вкусните плодове за зимата без варене, т.к. в суровото френско грозде има много ценни витамини от група В, по-голямата част от които изчезват след топлинната обработка.
Ще ви припомним един стар метод за консервиране на полезните плодове.
СУРОВО СЛАДКО ОТ КАСИС
Съставки:
1 кг френско грозде / касис
1 портокал
1,5 кг захар
Приготвяне:
- Измийте касиса и отделете плодчетата, като изхвърлите развалените.
- Касиса, заедно с необеления измит портокал нарежете в месомелачка или в блендер.
- Залейте полученото пюре със захарта, разбъркайте и го оставете в продължение на няколко часа така, като разбърквате от време на време, докато захарта се разтопи.
- Разпределете сладкото по стерилизирани буркани и затворете добре, след което съхранявайте на хладно място, за предпочитане в хладилника.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари