Една съфорумка пусна рецептата онзи ден и запали всички по японските палачинки: пухкави и сочни, по-вкусно чудо не сме яли вкъщи!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Една съфорумка пусна рецептата онзи ден и запали всички по японските палачинки: пухкави и сочни, по-вкусно чудо не сме яли вкъщи!
Една съфорумка пусна рецептата онзи ден и запали всички по японските палачинки: пухкави и сочни,...
14174
Една съфорумка пусна рецептата онзи ден и запали всички по японските палачинки: пухкави и сочни, по-вкусно чудо не сме яли вкъщи!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Мечтали ли сте да направите най-пухкавите и въздушни палачинки в света? Имаме рецепта точно за такива. Японските палачинки "хотто", за разлика от всички други, са порьозни и ефирни като пух ! Красота в най-чистата й форма.

Както всичко японско, тази рецепта също е много точна. За да станат палачинките наистина сполучливи, съветваме ви да се придържате към точното количество съставки до грам. Ще се получат особено високи и с перфектна форма, ако ги изпечете в  кръгли метални формички с пръстен  (около 7 см в диаметър). Пръстените могат да бъдат оформени и собственоръчно от лист фолио, прегънат няколко пъти.

Необходими са ви по-едри яйца  (80 g). Ако не намерите такива, използвайте средни по големина, но в този случай ще ви трябват 2 жълтъка и 3 белтъка. За  истински ароматни палачинки  вместо портокалова кора можете да използвате лимонова или да добавите щипка канела.

Продукти:

2 яйца

35 гр. захар

50 мл прясно мляко

55 гр. брашно

щипка сол

3 гр. бакпулвер

1 ч.л.екстракт от ванилия

1 ч.л. портокалова кора

1 ч.л. олио

 

Приготвяне:

  1. Внимателно отделете белтъците от жълтъците. Белтъците разбийте с миксер с щипка сол и 1 чаена лъжичка захар на плътна пяна.
  2. Към жълтъците добавете останалата захар, ваниловия екстракт, настърганата портокалова кора и разбийте добре. Когато масата стане хомогенна, изсипете млякото. В купата с жълтъчната смес изсипете внимателно брашното, смесено с бакпулвера. Разбъркайте отново.

  3. В жълтъчна маса на три порции разбъркайте белтъчната пяна. Разбъркайте с шпатула отдолу нагоре много внимателно, за да запазите обема на белтъците. В резултат на това трябва да получите смес, подобна на мус.

    Японски палачинки
  4. Дъното на тигана (може и тавичка с дебело дъно) и стените на формичките/фолиото трябва да бъдат намазани със слънчогледово олио. Подредете формите в тавата. Загрейте на слаб огън.

Напълнете формичките с тесто до две трети от височината на страните им. Покрийте тигана с капак и гответе на минимален огън 10-тина минути. Не отваряйте капака по време на готвенето!

  • Внимателно повдигнете формичките с лопатка и ги обърнете на другата страна. Покрийте отново и гответе още 5 минути.

    Японски палачинки рецепта
  • Извадете формичките от тигана, оставете ги за 10 минути да се охладят, след което внимателно извадете палачинките.

    японски палачинки със захар

    Поднесете топлите палачинки с мед, плодове, гъсто кисело мляко, кленов сироп или просто поръсени с пудра захар. Ако все пак решите да ги изпържите без формички, ще получите също толкова вкусни и въздушни палачинки, но те ще приличат повече на американски палачинки
    Приятен апетит! 

  • Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft