Една туркиня- приятелка ми я даде тази рецепта за типично ястие подобно на нашата баница. Обожавам я и няма как да не ви я споделя

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Една туркиня- приятелка ми я даде тази рецепта за типично ястие подобно на нашата баница. Обожавам я и няма как да не ви я споделя
Една туркиня- приятелка ми я даде тази рецепта за типично ястие подобно на нашата баница....
264313
Една туркиня- приятелка ми я даде тази рецепта за типично ястие подобно на нашата баница. Обожавам я и няма как да не ви я споделя
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Турска баница с кайма е страшно вкусна и лесна за приготвяне

Нямате време, нито особена работоспособност – няма проблем. Защото винаги бихте могли да си направите една страшно вкусна и много мързелива баница с месо като известната турска баница с кайма .

Сами ще се уверите, че тя ще стане едно от предпочитаните ви вкусотии в менюто.

Продуктите, които е необходимо да си купите са следните – точени кръгли кори, около 300 грама телешка кайма, една глава лук, около две лъжици домашна лютеница, 3 яйца, чаша кисело мляко, четири лъжици олио, черен пипер, сол, кимион, чубрица и червен пипер на вкус.


Мързелива турска баница с кайма – да си оближеш пръстите, а се приготвя толкова лесно и бързо

И така, започваме да правим нашата турска баница с кайма като запържим първо лука в загрятото олио, като към него добавим каймата и пържим, докато тя стане на раздробени парченца и се запържи добре. После прибавяме от всички изброени по горе подправки.

След това разбиваме трите яйца с олиото и киселото мляко. Вземете една от точените кръгли кори и я намажете добре със сместта от яйцата, олиото и млякото. После прегънете на две части и по по-широката нанесете каймата. Завийте я на руло и после него на охлювче в намазнената тавичка.

Направете това със всички кори, а най-отгоре полейте с остатъка от яйчената смес. Поставете своята турска баница с кайма във фурната, която вече сте загряли до 180 градуса и я оставете да се пече вътре, докато хване приятна златиста коричка отгоре.

Сами ще се уверите, щом я вкусите, че това е една от най-апетитните баници , които сте опитвали и бързо ще се превърне във ваша любима. Тъй като, за разлика от обикновената баница със сирене, в тази имате месце и много повече вкусове, които със сигурност отварят апетита и предразполагат към прекрасна вечер със сладък мохабет.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft