Едно нещо трябва да направите, супер лесно, и ще умножите по 1000 полезните вещества в лимона

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Едно нещо трябва да направите, супер лесно, и ще умножите по 1000 полезните вещества в лимона
11966
Снимков материал: pixabay.com
Едно нещо трябва да направите, супер лесно, и ще умножите по 1000 полезните вещества в лимона

Лимоните са плодове с кисел вкус и са богат източник на витамин С. Те разкриват алкален ефект върху тялото.

5% от лимоновия сок е кисел, което отговаря на стойност между 2 и 3 при рН мащаб.

Лимоните са един от най-полезните дарове на природата, защитаващи йодния баланс в тялото. Лимоновият сок съдържа 5-10 пъти повече витамини в своята цялост. Лимонът е идеален плод за детоксацията на тялото. Два средно големи лимона, около 100 г, съдържат 1.1 г протеин, 0.3 грама мазнини, 9.3 грама въглехидрати, 2.8 грама фибри и 2.5 грама естествена захар. Освен това съдържат само 29 калории.

Лимонадата е една от задължителните напитки през лятото. Лимоновият сок също така се използва и за салати, и за сладкиши.

 

Оказва се, че замразените лимони са далеч много по-ефективни.

След интензивни лабораторни изследвания през 1970 година, насочени към получаване на синтетичен екстрат от лимони, се стига до резултата, че с лимоните, използвани при лечението на рак, при химиотерапии, получената активна съставка адриамицин е далеч по ефективна, отколкото предписаните лекарства за лечение.

Екстрактът от лимони оказва положителни ефекти при лечението на рак на дебелото черво, на гърдата, на белия дроб и още над 12 различни видове рак, в това число и рак на простатата ипанкреаса. Освен това съединенията на лимона, , борещи се срещу раковите клетки, не вредят на здравите клетки. Лимонът е главният враг на рака и е един от най-мощните супер антиоксиданти.

Лимоните, освен че са богати на витамин С, също така съдържат и витамин В6, калий,фолиева киселина, важни фитохимикали като флавоноиди. В тази си връзка лимоните са със свойства на хранителни антиоксиданти и естествен детоксикиращ ефект.

Благодарение на лимонения фитохимикал в състава си лимоните спомагат за разтварянето на камъните в жлъчката и намаляват риска от развитие на рак на храносмилателната система. Той също така предотвратяват калцификация и образуването на бъбречни камъни.

 

Благодарение на високите нива на витамин С и флавоноиди, приемът на лимони укрепва имунната система и играе роля в превенцията на заболявания като настинки и грип.

Витамин С в цитрусови плодове като лимони е много ефективен при лечение на скорбут.

Лимоните показват многостранни антибактериални свойства. Следователно са широко използвани при инфекция, възпаление, гъбички, глисти. Със съдържанието си на витамин Р балансират кръвното налягане. Освен това успокояват нервите. Действат като ефективни антидепресанти.

 

Как да си приготвим замразени лимони, които са двойно по-ефективни при гореспоменатите ситуации?

Първо, много е важен изборът на лимони. В никакъв случай не бива да са наранени, смачкани или леко мухлясали. За пречистване на лимоните от пестицидните остатъци те се слагат в ябълков оцет да престоят, след което се изплакват обилно.

След това се поставят в хладилник и престояват 24 часа. След това замразените лимони могат да се използват за салата, супи и други ястия, като се рендосват, без да се обелва кората.

Другият вариант на замразяване на лимони е да се нарежат на резени и да се поставят в ледените блокове и във фризера. Когато ви е необходимо, се изкарват и се използват. Така можете да си приготвите естествена лимонада.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft