Макаронени гнезда с мляно месо - това е едно много вкусно и питателно ястие, което вие и вашите деца определено ще харесат. Привлича със своя изключителен вид и чудесен вкус. Подгответе това изкушение и се насладете със семейството и приятелите си.
съставки
юфка или всякакъв вид макаронени изделия по ваш вкус 7 броя
Мляно свинско месо - кайма 200 g
телешка кайма 200 g
Доматено пюре 1 супена лъжица
лук 2 броя
моркови 1 брой
домат 1 брой
чушка 1 брой
подправки на вкус
сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
подготовка
Измийте и обелете зеленчуците напълно. Сложете ги в месомелачка заедно с подправките и направете на пюре, може да използвате блендър или чопър. Поръсете с любимите си подправки. Разбъркайте добре всичко.
Вземете тиган с капак. Направете гърнета от макаронени изделия в тигана, както е показано на снимката, сложете 1 ч.л.
Налейте вода в тигана. Тя трябва да покрива гнездата наполовина. Посолете, покрийте тиганът с капак и варете на слаб огън за 15 минути
Смесете свинското и говеждото месо, запържете го. Добавете ситно нарязания лук, доматено пюре и подправки, които харесвате.
На ситно ренде настъргайте кашкавала. Когато гнездата са сварени, източете водата. Поставете кайма в средата на всяко гнездо и поръсете с кашкавал. Покрийте тигана с капак и поставете отново на огъня.
Когато видите, че кашкавалът се е разтопил, можете да сервирате гнездата на масата.
Поздравления, сочните гнезда с мляно месо са готови. Приятен апетит! Споделете тази вкусна рецепта с приятелите си.