Навивам патладжаните, редя в буркана и заливам с вълшебен сос! Като му седнем после, два хляба отиват!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Навивам патладжаните, редя в буркана и заливам с вълшебен сос! Като му седнем после, два хляба отиват!
Навивам патладжаните, редя в буркана и заливам с вълшебен сос! Като му седнем после, два хляба...
5142
Навивам патладжаните, редя в буркана и заливам с вълшебен сос! Като му седнем после, два хляба отиват!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Рулцата от патладжан по нашата рецепта са едно от най-вкусните и здравословни ястия , които можете да затворите в буркани. Вит патладжан в буркан - съвършената рецепта, с която да си спомните за лятото през зимата - вкусно, сочно, апетитно и изяжда сума ти мек хлебец! Ето рецептата за тази вкусна зимнина с патладжани :

Вит патладжан в буркан

Продукти:

5 патладжана

2 червени чушки

1 морков

чесън - 1 скилидка на буркан

магданоз и копър

домати, 1 кг (възможно е малко повече)

захар - 2 супени лъжици на буркан

сол - 1 чаена лъжичка на буркан

бахар - 1-2 зърна на буркан

оцет 9% - 10 мл на буркан

растително масло - 1 супена лъжица на буркан

патладжанени рулца в буркани

Приготвяне:

Стерилизирайте бурканите. Измийте зеленчуците. Нарежете патладжаните на дълги ленти, пасирайте обелените домати или ги смелете в месомелачка.

Ако патладжанът е горчив, поръсете го със сол, оставете за 20 минути, изплакнете под вода и подсушете.

патладжан на ивици

Нарежете чушката и морковите на тънки ивици.

Патладжанът може да се пече във фурна, скара или на тиган.

Нарежете зелениите.

Върху лента патладжан сложете ленти моркови и чушки, пресни подправки и завийте на руло.

патладжан в буркан

Сложете във всеки буркан (770 г) 1 скилидка чесън, нарязана на две. Бахар, сол и захар, растително масло без мирис и подредете рулцата патладжан.

Сварете доматите за 6-7 минути и ги изсипете в бурканите до самия връх. Периодично разклащайте буркана, за да освободите въздуха.

Изсипете топла вода в тенджера, сложете кърпа и сложете бурканите. Стерилизирайте от момента на завиране за 15 минути. Затворете плътно капаците, обърнете бурканите, увийте ги и ги оставете да се охладят напълно.

вит патладжан в буркани

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft