Истинска вкусотия става този лесен и страшно апетитен специалитет
Защо не си завъртим нещо по-така за вечеря или за предстоящите почивни дни?! Тази рецепта е за един чудно вкусен специалитет, който ви предлагаме най-отговорно.
Защото сме сигурни, че ще ви хареса, а месото, приготвено в него, направо се разтапя само в устата. Лесно, сравнително бързо и много, много, ама много вкусно става.
Толкова вкусно става и месото е така крехко и разпадащо се само, че не можеш да спреш да ядеш просто
Трябват ни около 500 грама свинско месо, три или четири лъжици олио, един литър смлени домати, риган, мащерка, черен и червен пипер, три глави лук и сол на вкус.
А за заливката взимаме четири яйца, 300 грама сирене и половин връзка магданоз.
Взимаме една тавичка с капак или глинен съд, което ще е още по-добре и на дъното му слагаме олио.
Посоляваме и добавяме всички изброени подправки като количеството е според нашия вкус. Накрая сипваме вода така, че да се покрие месото и захлупваме съда. Печем във фурната, докато месото стане крехко и чак тогава изсипваме вътре смлените домати. Продължаваме да допичаме, докато остане на мазнинка.
Чак накрая заливаме ястието със заливката от разбитите вече сирене и яйца, а най-отгоре поръсваме със ситно накълцания магданоз. Пак похлупваме съда и печем за около десетина минути, не повече.
Направете си тази лесна вкусотийка и ще видите колко прекрасна става. Желаем ви добър апетит и да ви е много сладко на всички!