Вчера бяхме умряли от глад вечерта, а на децата така им се ядаха палачинки и тогава ми изникна в паметта тази грандиозна рецепта от време оно, за която не се бях сещала скоро. Грабнах продуктите и започнах да приготвям, след малко като сервирах рецептата всичко свърши със скоростта на светлината.
Меките и тънки палачинки с мляко са сами по себе си любимите лакомства на възрастни и деца, а ако ги допълним с деликатен плънка, а след това изпечем с бешамелов сос, то от обикновените ястия се превръщат в истински шедьовър!
Най-вкусните палачинки
Това ястие е подходящо не само за закуска. Вечерята се приготвяне на 2 вкусни палачинки , пълнени с пилешко, шунка, кашкавал и зеленчуци.
Солена запеканка с палачинка с кашкавал и шунка
СЪСТАВКИ ЗА ПАЛАЧИНКИ
8 яйца
450 ml мляко
6 супени лъжици масло
300 g брашно
щипка сол
олио за готвене
СЪСТАВКИ ЗА СОС
20 g масло
350 мл мляко
20 g брашно
сол
щипка индийско орехче
СЪСТАВКИ ЗА ПЪЛНЕНЕ
400 г шунка
200 г кашкавал или сирене на парчета
настърган кашкавал
китка от пресен магданоз
ПОДГОТОВКА
Разтопете маслото. Смесете маслото, яйцата и млякото в една купа, след това добавете брашно и сол. Смесете всичко до гладко тесто. Направете с растително масло 12 тънки палачинки.
За да направите соса, разтопете маслото в тенджера, добавете брашното и разбъркайте добре. Добавете мляко, сол, индийско орехче. Продължавайте да разбърквате на слаб огън, докато сосът се сгъсти.
Намажете всяка палачинка със соса, сложете на нея парче шунка и парче сирене или кашкавал. Затворете всяка палачинка в квадратна плик с пълнеж отвътре.
Поставете 6 палачинки на дъното на омаслена тава за печене. Намажете ги със сос, поръсете с настърган кашкавал и сложете отгоре още 6 плика. Покрийте ги отново с кашкавал и сос.
Изпратете вечерята във фурната, загрята до 170 градуса за 30 минути.
Палачинката е готова. Украсете с подправки и сервирайте на масата!
Ако рецептата ви е харесала, споделете с приятелите ви!