Ей, мезето на кума беше страшна работа! Вкусно, хрупкаво, леко, със сочно сосче, а що ракия...
31 Май 2017
14766
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
С всяка година салатата Айсберг набира все повече популярност в диетичното и здравословно меню . Тя е изключително ефективна за намаляване на теглото , с положителен ефект върху здравето . Помага за укрепване на сърдечно-съдовата система , подобрява функционирането на стомашно-чревния тракт и повишава имунитета .
Айсбергът има мек и освежаващ вкус , така че готвачи от цял свят с радост го добавят в своите ястия. Днес ви предлагаме да обърнете специално внимание на тази лека и вкусна салата, която ще ви дойде идеално в топлите летни дни?
Съставки:
200 гр. салата Айсберг
170 гр. топено сирене
1/2 чаша кисело мляко
1 с.л.бял винен оцет
1 с.л. зехтин
100 гр. чери домати
бекон на вкус
чесън на вкус
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Нарежете айсберга на дискове с 2,5 см дебелина, както на снимката. пъхнете ги във фризера за половин час, така че да се охладят добре и да станат хрупкави. Сложете колелцата върху хартиена кърпа.
- В отделна купа пригответе соса със сирене . Сложете в купата настърганото или намачкано сирене, неподсладеното кисело мляко, черен пипер, олио и оцет. Смесете съставките.
- Подредете кръгчетата салата в чиния, а отгоре залейте с приготвения сос.
Добавете нарязаните на ситно домати, бекон (може леко да го препечете) и чесъна, минат през пресата. Отново залейте със соса. Добавете сол на вкус!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари