Ей на това му викам аз класика! С това кремче пълня торти, понички, а еклерите стават направо божествени! Ако знаехте колко е лесно!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ей на това му викам аз класика! С това кремче пълня торти, понички, а еклерите стават направо божествени! Ако знаехте колко е лесно!
Ей на това му викам аз класика! С това кремче пълня торти, понички, а еклерите стават направо...
1152255
Ей на това му викам аз класика! С това кремче пълня торти, понички, а еклерите стават направо божествени! Ако знаехте колко е лесно!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако търсите  рецепта за крем  за своите кулинарни творения, тази е точно в десятката! Този яйчен крем е идеален за торти и сладкиши, " Наполеон " и еклери с него се получават божествени. А ако го замразите, ще имате вкусен  сладолед .

ЯЙЧЕН КРЕМ ЗА ТОРТИ И СЛАДКИШИ

Съставки:

425 мл прясно мляко

1/2 чаша захар

3-4 жълтъка

2 гр. ванилия

Приготвяне:

  1. Разбийте жълтъците със захарта с дървена лъжица.
  2. Разбъркайте и ванилията вътре.
  3. Добавете лъжица по лъжица млякото, като постоянно се разбърквате.
  4. Сложете тенджерата на котлона на средна температура. Когато масата започне да се сгъстява, намалете огъня до минимум.
  5. Варете, докато кремът се сгъсти.
Веднага, след като кремът започне да обгръща лъжицата, значи е готов.
  • Охладете и използвайте за кулинарните си творения.
  • Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft