Ей на това му викам аз класика! С това кремче пълня торти, понички, а еклерите стават направо...
24 Ноември 2016
1152255
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Ако търсите рецепта за крем за своите кулинарни творения, тази е точно в десятката! Този яйчен крем е идеален за торти и сладкиши, " Наполеон " и еклери с него се получават божествени. А ако го замразите, ще имате вкусен сладолед .
ЯЙЧЕН КРЕМ ЗА ТОРТИ И СЛАДКИШИ
Съставки:
425 мл прясно мляко
1/2 чаша захар
3-4 жълтъка
2 гр. ванилия
Приготвяне:
- Разбийте жълтъците със захарта с дървена лъжица.
- Разбъркайте и ванилията вътре.
- Добавете лъжица по лъжица млякото, като постоянно се разбърквате.
- Сложете тенджерата на котлона на средна температура. Когато масата започне да се сгъстява, намалете огъня до минимум.
- Варете, докато кремът се сгъсти.
Веднага, след като кремът започне да обгръща лъжицата, значи е готов.
Охладете и използвайте за кулинарните си творения.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари