Често, вместо банален омлет, сутрин готвя патладжани в тиган . Докато сините домати се продават на достъпни цени, няма как да пропуснете момента! Закуската е вкусна, нежна и здравословна. И ако поръсите зеленчуковия омлет с подправки, вкусът става убийствен!
Не отнема много време за готвене на патладжани с домати в тиган . Между другото, можете да използвате не само чушки и домати, но и тиквички. И ако нямате важни срещи след хранене, опитайте да добавите малко чесън , който ще добави подправка и невероятен аромат.
Съставки
Патладжан 1бр
Домат 1 бр
чушка 1 бр
Яйце 2 бр.
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
Масло 50 гр
Кориандър на вкус
Подготовка
Нарежете стъблото на патладжана, обелете го и го нарежете на продълговати филийки.
Разтворете 1 чаена лъжичка сол във вода и потопете патладжаните в нея, за да ги освободите от горчивината. След това ги поставете върху хартиена кърпа.
Намажете тиганът с масло и подредете филийките патладжан. Гответе ги покрити с капак на тих огън.
Междувременно обелете и нарежете чушката и домата на малки кубчета. Разбийте яйцата и разбъркайте съставките
Когато патладжаните омекнат, изсипете отгоре яйцата, смесени със зеленчуците. Подправете със сол и черен пипер и покрийте
Когато яйцата са готови, поръсете с нарязан кориандър.
Използвайте шпатулите, за да навиете зеленчуковия омлет на руло. Поръсете отново с билки преди сервиране.