Ей тази разядка какъв апетит отваря не е истина направо, не мога да спра да си мажа хлебчето

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ей тази разядка какъв апетит отваря не е истина направо, не мога да спра да си мажа хлебчето
Ей тази разядка какъв апетит отваря не е истина направо, не мога да спра да си мажа хлебчето
7864
Ей тази разядка какъв апетит отваря не е истина направо, не мога да спра да си мажа хлебчето
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вкусната овчарска разядка е предпочитана в нашия дом.

В тази рецепта за овчарска разядка продуктите са обикновени и достъпни. Всеки може да си ги позволи и да си приготви тази вкусотия.

А рецептата е толкава проста, че дори дете ще се справи с нея.

 

Необходими продукти за овчарска разядка:

500 гр. извара (за предпочитане обикновена, а не кашкавалена), 1 малка глава лук, 1 чаена лъжичка сладък червен пипер, 1/2 чаена лъжичка лют червен пипер (слага се ако харесвате пикантна храна), сол, 30 мл. олио (може да го замените със зехтин).

Приготвяне: лукът се реже възможно най-ситно (в случай, че не ви се отдава ситното рязане, може да го настържете на ситно ренде). Слагате мазнината на котлона в малък съд и към нея прибавяте сладкия и евентуално лютия червен пипер.

Загрявате леко, колкото пипера да си пусне аромата и цвета и отмествате от огъня. Червения пипер е много чувствителен на топлинна обработка, така че внимавайте да не го прегорите.

 

В купа слагате изварата, ситно нарязания лук, мазнината с червения пипер и 1/2 чаена лъжичка сол. Сместа се намачква добре с вилица да се смесят продуктите.

Опитайте как е на сол и ако има нужда добавете според вашия вкус. Разядката е добре да престои поне 1 час, за да се овкуси както трябва. Поради това покрийте съда и приберете в хладилник. Може да приготвите овчарската разядка от предния ден. В хладилника може да издържи 3-4 дена без проблем.

Разядката се поднася с печени филийки и хубаво вино. В троянският балкан от където идва тази рецепта се поднася с ракията и задължително нарязана сланина. Да ви е сладко!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft