Ей така баницата става мека като пух и пет пръста дебела! Тарикатски трик за тарикатска баница:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ей така баницата става мека като пух и пет пръста дебела! Тарикатски трик за тарикатска баница:
Ей така баницата става мека като пух и пет пръста дебела! Тарикатски трик за тарикатска баница:
102383
Източник: gotvach.bg
Ей така баницата става мека като пух и пет пръста дебела! Тарикатски трик за тарикатска баница:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Наближава Сирни заговезни, а едно от традиционните ястия в този празничен ден е баницата със сирене . Днес ще ви я предложим мека като пух и пет пръста дебела - точно такава става по рецептата за тарикатска баница .

Целият "тарикатлък" е в използването на мая, от която плънката бухва и пълни корите, така че резултатът е радост за окото и небцето. Ето как се прави тази лесна баница с мая :

Тарикатска баница с мая

Продукти:

1 пак.кори за баница от 400 гр.

4-5 яйца

300 гр.сирене

1 - 300 г

1/2 кубче жива мая или 1 с.л.суха

1 ч.л.захар

150 мл олио

50 гр.масло

1 с.л.кисело мляко 

300 мл топла вода

Приготвяне:

Разтворете маята в топлата вода със захарта. Отделно разбийте яйцата, като отделите 1 с.л. от тях и ги смесите с 1 с.л кисело мляко.

Намажете тавата, в която ще се пече баницата, с малко олио, а след това - много добре със сместа от яйцето и млякото.

В тавата редете по два листа от корите, като леко ги набирате, а след това ги поръсвате със сирене.

Процедирайте така, докато свършат корите.

Сгорещете олиото, след което нарежете баницата на квадратни парчета с остър нож и по разрезите залейте с горещото олио.

Смесете разтворената мая към яйцата, разбийте сместа и с нея залейте корите. Оставете баницата така 5-6 мин., за да попие.

Нарежете маслото на парченца и покрийте с тях баницата. Оставете тавата на топло за 15 мин. (може и в леко загрята на 45-50 градуса фурна).

Изпечете баницата на 180 градуса за 35-40 мин. или докато добие златисто кафеникав цвят.

Щом я извадите, напръскайте леко с вода, завийте с кърпа и я обърнете за 20 мин. върху две дълбоки чинии.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft