Ей така картофките стават като масло - слагаш в плика, омазваш ги хубаво със соса и печеш. Идеално за биричка и винце:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ей така картофките стават като масло - слагаш в плика, омазваш ги хубаво със соса и печеш. Идеално за биричка и винце:
Ей така картофките стават като масло - слагаш в плика, омазваш ги хубаво със соса и печеш....
5835
Източник: edna.bg
Ей така картофките стават като масло - слагаш в плика, омазваш ги хубаво със соса и печеш. Идеално за биричка и винце:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Представете си само - сочни картофки и тънка хрупкава коричка, допълнени от едвам доловим аромат на бира! Точно това са тези печени картофки в плик . Целият трик е в сосчето, с което се поливат при печене - той съчетава бира, горчица и мед. Ако не разполагате с плик може да ги притовите в тава или йенско стъкло, но имайте предвид, че с плик стават уникално вкусни.

Благодарение на плика всички аромати се запазват. Така усещате едновременно сладостта на меда, пикантността на горчицата и аромата на бирата.

Ето и рецептата за перфектните печени картофки :

Перфектните печени картофки в плик

Необходими продукти:

1 кг. пресни картофи

1/2 връзка копър

3 с.л.

зехтин

3 ч.л. горчица

2 ч.л. мед

50 мл. светла бира

1 ч.л. мащерка

щипка риган и босилек

сол

2 бр. пликове за печене

печени картофи в плик

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Измийте и нарежете картофите на кубчета и добавете няколко щипки сол. Измийте и нарежете копъра на ситно.

В малка купичка смесете нарязания копър, зехтина, горчицата, меда, подправките и разбъркайте. Добавете бирата и отново разбъркайте внимателно. Вземете половината картофи и ги поставете в плик за печене, като внимавате да не го скъсате. Изсипете половината от дресинга, хванете горния край на плика и завъртете плика, така че всички картофи да бъдат овкусени. Направете същото и с останалата част от картофите във втори плик.

След това внимателно затворете плика, като се преди това изкарате въздуха, но все пак оставете малко. Затворете и поставете в тава.

Печете около 30-40 мин. в зависимост от фурната. След около 20-30 мин. пликовете ще се надуят. Извадете тавата и с нож направете малки разрези отгоре. Ако използвате малка фурна, следете пликовете да не се надуят много и да докоснат реотаните.

Съвет: Печете картофите в 2 плика, тъй като така ще станат по-бързо, а и всички картофи ще могат да попият от дресинга.

Внимавайте когато отваряте пликовете, тъй като излиза много гореща пара от тях.

Можете да сложите хартия за печене в тавата, за да избегнете загаряния, ако случайно някой от пликовете протече. При неправилна употреба е възможно и това да се случи.

Най-хубавата част от използването на пликове за печене е, че няма да миете и търкате тави.

Да ви е сладко с перфектните бирени картофки !

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft