Едва ли има човек, който да не е вкусвал невероятната супа топчета. Този път обаче ще ви запознаем с новия прочит на добре познатата на всички супа, превърнала се в традиционна за българската трапеза.
Малки и големи обожават супа топчета, но едва ли сте вкусвали този по-различен вариант.
Когато водата заври, се добавя нарязан на ситно и леко посолен кромид лук. Оставя се да поври малко. Добавят се и предварително оформените топчета от кайма, а когато супата вече е полуготова, се добавя и фидето.
Изборът на кой вариант ще се спрете е изцяло ваш
Когато фидето набъбне, се прави класическата застройка с кисело мляко и яйце. Последният щрих се нанася с добавянето на пресен магданоз. Не остава нищо друго, освен да се насладите на невероятния вкус на традиционната супа топчета.
Знаете ли обаче, че според един от новите прочити на супата топчета, се добавят малки макарони. Тъй като на тях им е нужно по-дълго време, за да се сварят, те се слагат да врят заедно с топчетата.
Освен това се добавят и някои други продукти, които не са традиционни за класическата супа топчета. Говорим за зеленчуци като броколи, грах, зелен боб, тиквички, пащърнак и др. Не на последно място – съществува и диетична супа топчета, която е с бистър бульон.
Както става ясно от наименованието й, тя е подходяща даже и за хората, които спазват някакъв хранителен режим. Разликата с предходните варианти е този, че се слагат по-малко продукти, като се внимава да се ограничат до 4-5.
Освен това не се застройва и поради тази причина бульонът остава бистър.