Тази година има много сладки чушки. Успях да се подготвя за зимата и да се насладя максимално на какви ли не рецепти с тях . Следващата стъпка е да приготвите пълнените чушки с пиле във фурна, тази рецепта наскоро я открих, но е фантазмагория . О, и това ястие е невероятно! Въпреки простотата на приготвяне и малкия избор на съставки, резултатът е невероятен! Само шест сладки чушки правят вкусно ястие, което може да бъде полезно за цялото семейство.
Често пълнежът в пълнените чушки е сух. Най -често това се случва с мляно пиле, тъй като съдържа по -малко сок. Решаването на този проблем е толкова лесно, колкото и обелването на круши. Вместо кайма, тази рецепта включва използването на пилешко филе под формата на нарязани парчета, а заквасена сметана и подправки се добавят към маринатата за допълнителна сочност. Обърнете внимание и не забравяйте да готвите!
Съставки
чушка 6 бр.
Пилешко филе 300 гр
Домат 2 бр.
Зелен лук 50 гр
Магданоз 1 пакет
кашкавал 100 гр
Сметана 2 супени лъжици
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) вкус
Подготовка
За пълненето на пипер нарязвайте пилешкото филе на малки кубчета и го изпращайте в отделна купа. Сложете нарязан зелен лук и нарязан магданоз там.
Обелете доматите по всеки удобен начин, нарежете и изпратете при месото и подправките. Подправете със сол и черен пипер, добавете заквасена сметана и разбъркайте добре. Пълнежът е готов.
Нарежете сладките чушки наполовина по дължина, отстранете сърцевината със семената. Поставете пълнежа в тях и поставете чушките върху лист за печене, покрит с пергамент.
Печете на 180 градуса за 30 минути. След това поръсете с настърган кашкавал и продължете да готвите, докато се разтопи напълно.
Публикувайте пълнени чушки с пиле може да бъде не само семейна трапеза, но и за празничната трапеза, като топла закуска или отделно ястие. Сигурен съм, че гостите ще останат доволни, доволни!