Всички обичат солети. Те разбира се са апетитни, но не вдъхват доверие. Кой знае какво слагат там? Струваше ми се, че освен брашно и аромати, в този продукт не може да се намери нищо. Представете си изненадата ми, когато видях пилешки пръчици в менюто на приличен италиански ресторант.
Дойдохме в приятелска компания и един от приятелите ми каза: „О, това е много вкусно! Знам как се правят.
Излишно е да казвам, че взех рецептата веднага след събиранията? И се оказа много по-просто, отколкото си мислех. По принцип не ви трябва нищо друго освен малко парче филе и подправки.
Съставки
Пилешко филе 250 гр
Червен пипер 1 ч.л.
Чесън на прах на вкус
Сол на вкус
Вода 3 с.л.
Подготовка
Нарежете месото на средно големи парчета и поставете в блендер. Добавете вода и подправки.
Смелете всичко в хомогенна маса. Това ще отнеме около две минути.
След това прехвърлете каймата в торбичка или шприц за сладкиши и я поставете на ивици върху тавичка покрита с фолио.
Печете клечките за 15 минути във фурна, загрята до 200 градуса. Предястието е готово, когато пръчките поддържат добре формата си.
Това просто мезе е обичано от моите приятели, които са на диети: без въглехидрати, без мазнини и без пържене в растително масло. Това може безопасно да се приготви за филм, да се вземе със себе си сред природата и дори да се използва в смачкана форма за питателна салати. Запазете тази рецепта за следващото ви гледане на филм! И я споделете с приятелите си - те определено ще я оценят.