За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Ей тая пърженица събираше някога всички на селската трапеза. Днес и аз я правя, с някои малки подобрения - изяжда цял хляб!
Ей тая пърженица събираше някога всички на селската трапеза. Днес и аз я правя, с някои малки...
12 Октомври 2016
98709
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Предястия
Ей тая пърженица събираше някога всички на селската трапеза. Днес и аз я правя, с някои малки подобрения - изяжда цял хляб!
свързани рецепти
Мойте Рецепти
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
10-12 чушки
600 мл прясно мляко
1 лъжица маргарин или масло
сол на вкус
Обелете печените чушки и ги почистете от семената. Не трябва да ги режете на ивици, но може и така, ако искате.
Поставете ги в съда, в който ще готвите пърженицата, залейте с млякото, добавете маргарин, посолете на вкус. Задушавайте в открит съд без капак. Постоянно разбърквайте, но не гответе прекалено дълго. След като се карамелизира млякото и се образува сосче, значи е готово.
Сервирайте със сирене, кисело мляко, а може и просто така с меко хлебче.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари