Картофена салата чудо – това нещо е хем красиво, хем супер апетитно
С тази картофена салата що бира може да се изпие, не ви е работа. Рецептата е много лесна, а крайният резултат смайва с вкус и красота.
Нужни са ни един килограм картофи, 150 грама масло, стотина грама кашкавал, черно пиперче и сол на вкус.
Пробвайте я тази картофена салата и ще видите, че е доста по-различна и по-вкусна от класическата, която всички знаем
Най-напред сваряваме картофите, а после ги обелваме и ги нарязваме на тънки кръгчета. Поръсваме ги добре с черния пипер и солта според личния си вкус. В един тиган нагорещяваме маслото и към него добавяме картофите да се запържат.
Щом видим, че вече са достатъчно добре запържени, отгоре върху тях добавяме и настъргания кашкавал. Похлупваме тигана и на слаб огън ги оставяме да се задушат за още известно време.
Гледаме да се зачервят отдолу и когато това стане, ги прехвърляме в друг тиган като обаче внимаваме при прехвърлянето да не се натрошат. Така ги оставяме да се зачервят и от другата страна.
Салатата вече е съвсем готова, но преди да я сервираме, я правим да изглежда във формата на торта. Така се и сервира на масата – във форма на торта и с вкус на страхотна вкусотия. Тази салата става, както за всеки ден, така и за празничен случай.
Пожелаваме ви да си я хапнете с огромна наслада и да ви е много вкусно. А сега ви казваме довиждане и до поредните ни срещи с неустоимите кулинарни рецепти!