Ей тези турците съм ги признала големи майстори са на месото, няма кой да ги бутне, а след тази рецепта и вие ще сте на моето мнение

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ей тези турците съм ги признала големи майстори са на месото, няма кой да ги бутне, а след тази рецепта и вие ще сте на моето мнение
Ей тези турците съм ги признала големи майстори са на месото, няма кой да ги бутне, а след тази...
15404
Ей тези турците съм ги признала големи майстори са на месото, няма кой да ги бутне, а след тази рецепта и вие ще сте на моето мнение
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това пилешко филе по турски става уникално вкусно

Предлагаме ви рецептата за пилешко филе по турски. Невероятно вкусно, с ароматна плънка и просто не може да го оставите, докато не го изядете напълно.

Един лесен и чудесен специалитет.

 

Чудно вкусно пилешко филе по турски с ароматна и апетитна плънка

Трябват ни 4 пилешки гърди, зехтин, 150 грама прясно мляко, черен пипер, лют пипер, сол на вкус, 250 грама ориз, 150 грама кедрови ядки, 150 грама стафиди, две глави лук, 500 грама пилешки бульон, бахар.

Първо е необходимо деликатно да си начукаме пилешките филета. После ги поставяме в подходящ съд и ги заливаме отгоре с млякото, лютия пипер, черния пипер, солта на вкус и зехтина.

Объркваме всичко това много добре и го оставяме за около час в хладилника да се маринова хубаво. В една тенджера загряваме зехтина и прибавяме в него ситно нарязания лук като леко го запържваме.

После прибавяме към лука и кедровите ядки и оставяме още малко да се запържи, преди да добавим и стафидите. Слагаме ги тях заедно с ориза, разбъркваме и заливаме с 250 грама пилешки бульон.

Оставяме на котлона да се готви, докато се свари оризът. След това си подправяме на вкус със сол, смления бахар и черен пипер. Взимаме една тавичка и леко я намазваме със зехтин.

Маринованите филета ги разрязваме, но не докрай, а така, че да ги напълним с вкусната плънка, която приготвихме преди малко. Подреждаме ги в тавата едно до друго и заливаме отгоре с маринатата.

Печем ги в предварително загрятата на 200 градуса фурна за около 45 минутки. Щом са готови ги сервираме още топли, топли и даже не ни трябва гарнитура.

 

Ако все пак обичате и желаете да има още нещо към тази вкусотия, може да заложите, както на салата, така и на картофки. Да знаете, че пръстите ще си оближете, толкова е апетитно.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft