Чушки пълнени със сирене- класика в женра, на която никой не може да устои, а и ако са лютички и за зимата, край

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Чушки пълнени със сирене- класика в женра, на която никой не може да устои, а и ако са лютички и за зимата, край
Чушки пълнени със сирене- класика в женра, на която никой не може да устои, а и ако са лютички и...
18100
Чушки пълнени със сирене- класика в женра, на която никой не може да устои, а и ако са лютички и за зимата, край
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пълнените люти чушки са пикантно мезе, което може да се намери трудно, а колко е вкусно само не е истина. Поради огромната си популярност, сега никой няма да предположи, че това ястие има мексикански корени .

Защо точно сирене? Всичко е просто: лютите чушки експлодират в устата с топлина, изпълваща гърдите, а нежното и леко сирене гаси този огън. За ястието обикновено се избират козе сирене, фета, крема сирене или Филаделфия . Трябва да е меко, но колкото по-богат е вкусът, толкова по-добре.

 

Съставки

Люти чушки 300 гр

Сирена Фета 200 гр

Вода 500 мл

Босилек на вкус

Чесън 3 скилидки

Сол 1 ч.л.

Захар 1 супена лъжица 

Ябълков оцет 100 мл

дафинов лист 2 бр.

Риган 1 ч.л.

Зехтин 1 супена лъжица 

 

Подготовка

Пригответе пълнежа: Намачкайте мекото сирене с вилица и го комбинирайте с ситно нарязан босилек и счукан чесън. Няма нужда от сол! 


Измийте чушките, отстранете семките и напълнете с пикантно сирене. За това ще бъде удобно да използвате кулинарна спринцовка.

Пригответе марината: Сварете вода със сол, захар, дафинов лист и риган. Добавете масло, оцет и махнете от огъня. Поставете чушките в буркани, покрийте с гореща марината и покрийте.

Готово, фасулска работа, нали! 

Ако не сте любители на пикантните храни, има начин да омекотите вкуса. За това чушките се накисват във вода преди консервация. Това помага да се определи малко пикантност. И ако искате да намалите градуса на лютивост възможно най-много, използвайте мляко вместо вода. 

Пълнените чушки могат да се консумират сурови, но са особено вкусни, когато се консервират!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft