1-1.5 кг пилешки бутчета
3 супени лъжици растително масло
1 голям жълт или бял лук, нарязан
7 см. парче джинджифил, обелено и смляно
6-8 скилидки чесън, нарязани
1-1.5 кг сладки картофи, обелени и нарязани на парчета
500 гр смачкани домати от консерва
1 литър пилешки бульон
1 чаша фъстъчено масло
1 чаша печени фъстъци
1 супена лъжица кориандър
1 чаена лъжичка лют червен пипер или на вкус
сол и черен пипер
1/4 до 1/2 чаша нарязан магданоз
Растителното масло се загрява в голям дълбок тиган на средно-висока температура. Подсолете добре пилешките парчета, подсушете ги и ги пуснете в мазнината да покафенеят от всички страни. Не претрупвайте тигана, а направете пърженето на части, като готовите пилешки парчета оставяте в чиния настрана.
Сотирайте лука в мазнината за 3-4 минути, като изтъргвате добре останалите кафеви парченца от запърженото месо. Добавете джинджифила и чесъна и пържете още 1-2 минути, след което добавете сладките картофи и разбъркайте добре да се смесят.
Добавете пилешкото месо, пилешкия бульон, смачканите домати, фъстъченото масло, фъстъците, кориандър и лют червен пипер и разбъркайте добре да се смесят. Оставете да заври и добавете сол на вкус. Покрийте съда и оставете да къкри леко в продължение на 90 минути (проверете след един час) или докато пилешкото месо лесно пада от костите, а сладките картофи са меки.
Извадете пилешките парчета и ги поставете в купа да се охладят, докато изстинат достатъчно, за да се докоснат. Свалете и изхвърлете кожата, махнете костите, ако искате нарежете на по-дребно, и пуснете парчетата обратно в тигана.
Опитайте и ако е необходимо добавете още подправки - сол, черен пипер, лют червен пипер. Добавете магданоза и сервирайте с варен ориз.