
Обелете лука и чесъна и ги нарежете на ситно. Наденицата (сурова или пушена) нарежете на ивици, а аншоата - на малки парченца. Прехвърлете всички нарязани продукти в по-дълбок тиган, в който предварително сте загрели 2-3 с.л. зехтин. Запържете ги до омекване на зеленчуците и готовност на наденицата. През това време обелете и нарежете картофите, след което ги добавете към зеленчуците и наденицата в тигана заедно с доматите от консервата и червеното вино. Объркайте всичко добре и варете на бавен огън за 10-тина минути. Щом поизврат доматите, добавете рибните филета (подберете риба по Ваш вкус), нарязани на парченца. Овкусете яхнията със сол и черен пипер, след което добавете и нарязания зелен лук, маслините, каперсите и сока от лимона. Отново разбъркайте внимателно ястието и доварете до готовност (така че рибните филенца да останат цели).