100 г кускус за киснене
2 с. л. стафиди
кориандър
1 ч. л. канела на прах + една голяма щипка
200 мл горещ зеленчуков бульон
1 с. л. мед
1 с. л. зехтин
2 филета от сьомга
1 препълнена с. л. паста хариса (лют тунизийски сос)
170 г гъсто кисело мляко
Сложете в купа кускуса, стафидите, по-голямата част от кориандъра, 1 ч. л. канела и малко сол и пипер. Залейте продуктите с горещия бульон и ги оставете да киснат около 5 мин. След това смесете останалата канела с меда и зехтина. Поставете филетата от сьомга в тавичка за печене, намажете ги с получената смес и ги овкусете със сол и пипер. Запечете ги за около 8 минути.
Междувременно смесете пастата хариса с киселото мляко. Отцедете кускуса и го поднесете сьомгата с него и овкусеното мляко. Поръсете порциите с кориандъра.