500 г пилешки гърди
1/4 ч. л кимион
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1/2 глава кромид лук
1 зелена люта чушка
1 червена люта чушки
2 домата
2-3 скилидки чесън
100 мл кокосово мляко
1-2 бр. манго (300 г)
2 с. л. зехтин
30 г краве масло
кокосови стърготини за поръсване
Пилешкото месо се нарязва на малки парчета.
Маслото и зехтинът се загряват в дълбок тиган и месото се запържва на силен огън, докато се зачерви леко.
Лукът, чушките и скилидките чесън се почистват и се нарязват наситно.
Зеленчуците се запържват за няколко минути в тигана, в който е било месото.
Подправят се с кимион и се наливат пасираните домати.
Сипва се кокосовото мляко, разбърква се добре и се оставя да покъкри още малко.
Мангото се нарязва на малки кубчета и заедно с пилешкото се добавя към къкрещия сос.
Ястието се овкусява със сол и захар и се задушава около 10 минути.
При сервиране порциите се поръсват с кокосови стърготини.