Преди да започнете, включете фурната на 220 градуса и оставете да се загрее. Сложете маслото със 150 милилитра вода в тенджера и го загрейте, докато се разтопи. След като сместа заври, веднага добавете брашното и щипката сол и започнете да бъркате с дървена лъжица, докато сместа се превърне в гладка топка тесто. Оставете да се охлади 2-3 минути.
Постепенно добавете яйцата, като бъркате много добре след всяко, докато се поеме напълно от тестото и сместа стане лъскава и не много рядка. Възможно е да не са ви необходими всички яйца, затова ги добавяйте постепенно.
Прехвърлете сместа в шприц с голям отвор и шприцовайте гъсенички (около 10-тина) с по 9 см дължина в тавата за печене. Печете 15-20 минути, или докато еклерите станат златисти и твърди, а след това набодете всеки еклер с върха на ножа, за да позволите на парата да излезе, и продължете с още 2-3 минути печене. Оставете ги да поизстинат във фурната, след което прехвърлете в съд, в който ще могат да се охладят напълно.
Разрежете всеки охладен еклер. Разбийте сметаната с екстракта от ванилия и напълнете с крема долните половини на еклерите. Смесете пудрата захар и кафето, докато станат на гладка глазура, и след това потопете горните половини на всеки еклер в нея. Накрая внимателно съединете еклерите.