Еклери с шоколад

вход през zajenata.bg
Еклери с шоколад
admin
Добавена от: admin
13302
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

340 мл прясно мляко
180 гр масло
1 с.л. захар
300 гр брашно
2 ванилии
1/2 ч.л. сол
6 яйца

За крема:
бита сметана
течен шоколад

За украса:
50-60 гр шоколад
3-4 с.л. прясно мляко
20-30 гр масло

В тенджерка сипете млякото, добавете маслото и захарта. Загрейте, докато маслото и захарта се разтопят, след което добавете наведнъж цялото количество брашно, като бъркате интензивно, докато тестото се оформи на топка и започне да се отделя от стените на съда.
Махнете тенджерата от огъня, оставете малко да изстине и добавете ванилиите, солта и яйцата - едно по едно, като непрекъснато разбърквате. Трябва да се получи лъскаво парено тесто.
Напълнете с тестото шприц и оформете еклери (кръгли или продълговати) върху покрита с хартия за печене тавичка. Пъхнете ги в предварително загрята на 190-200 градуса фурна и печете, без да отваряте вратичката. Щом еклерите започнат да променят цвета си, намалете на 170-180 градуса.
За крема: смесете разбитата сметана и течния шоколад в дълбока купа (съотношението им е приблизително 1:1, в зависимост от това, колко шоколадов искате да е кремът). Щом еклерите изстинат, разрежете ги на половина или отрежете капачета и напълнете с крема. Украсете готовите еклери с глазура, приготвена от разтопения с млякото и маслото шоколад.

По желание може да добавите към пълнежа натрошени сурови или запечени ядки.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft