Този тип дроб се чувства много по-мек от другите аналози, но има една точка. Изберете го само в добри, доказани магазини, които със сигурност продават качествени продукти.
Резултатът ще ви зарадва с отлична текстура, вкус и съдържание на калории. Такова ястие няма да ви донесе излишни килограми!
КАК СЕ ПРИГОТВЯП ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА С ЛУК
СЪСТАВКИ
- 500 г пилешки дробчета
- голяма глава лук
- 3 с.л. соев сос
- 1 ч.л. пчелен мед
- 1-2 с.л. кетчуп
- сол и черен пипер на вкус
- 3-4 с.л. растително масло
- 0,5 ч.л. горчица (по желание)
ПОДГОТОВКА
Измийте дробчетата , отстранете ципите.
Обелете лука и нарежете на тънки четвъртинки. Използвайте остър нож.
Загрейте тиган с масло и запържете дробчетата върху него за не повече от 2 минути. Това е необходимо, за да се появи малка коричка, която ще запуши всички сокове вътре. Прехвърлете дробчетата в чиния.
Сега запържете лука в същото масло до златисто кафяво. Огънят може да бъде отказан. След това отново добавете черния дроб, черен пипер и малко сол. След минута добавете кетчупа, запържете малко. След това добавете соевия сос. Дайте им минута да се запържат отново. Разбъркайте и накрая добавете мед. Може да се комбинира с горчица. Пържете още минута, за да не стане ястието жилаво. Свършено!
Такива дробчетата, както знаете, не са независимо ястие. Това мезе се съчетава добре със салати, картофено пюре, дори някои зърнени храни. Въпреки това, ако готвите прилично количество от дробчетата, тогава можете просто да ги поръсите с настърган кашкавал и да сервирате с пресни зеленчуци. На гостите ще им хареса.
Пилешките дробчета съдържат голямо количество протеин, който дори не отстъпва на пилешкото филе, което означава, че ще се хареса на спортисти и хора с активен начин на живот. Но хората, които вече имат проблеми със стомаха и стомашно-чревния тракт, не трябва да преяждат. Добър апетит!