Ударни дози витамини и микроелементи получаваме при хапването на сезонния плод череша. Петър Дънов обаче разкрива, че тя крие доста по-голяма тайна, отколкото сме подозирали.
Съвети
Основателят на Бялото братство съветвал да се ядат череши при малокръвие и болен стомах. Той обяснявал още, че храните са материализирани мисли на Същества, които стоят по-високо от нас. Тези мисли се трансформират у нас, когато ядем съответните плодове и зеленчуци. „Хубаво е човек да яде с приятно чувство и да благодари на Бога“, учил Дънов.
Метафизикът казвал, че дори да подържим в ръцете си вълшебните плодчета, можем да се заредим с енергия, оптимизъм и ще прогоним стреса и лошите мисли. Черешата помагала за обновяването на кръвта и проблемите с опорно-двигателния апарат и стомаха.
Експериментът
Веднъж Дънов дал за задача на учениците си да направят опит с череши. „Когато се усещате, че не сте разположени или сте отпаднали духом си купете от пазара половин килограм най-хубави череши. После ги измийте и седнете на тревата, като сложите черешите пред вас и започнете да ги съзерцавате и да размишлявате“, посъветвал последователите си Беинса Дуно . Процесът по съзерцания трябвало да продължи не повече от 15 минути, след което бавно да се изядат.
Черешите са отлични за симпатичната нервна система и помагат на онзи, който има затягане, запичане на червата. „Деца и големи да ги ядат при малокръвие и неврастения. Но ги яжте не механически, а с любов. Само така може да получите всичко от скритото в плода“, съветвал феноменалният българин.