Експлозия на удоволствието в устата ви: Картофи Дофине (френска рецепта)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Експлозия на удоволствието в устата ви: Картофи Дофине (френска рецепта)
Експлозия на удоволствието в устата ви: Картофи Дофине (френска рецепта)
850514
Експлозия на удоволствието в устата ви: Картофи Дофине (френска рецепта)
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Картофите Дофине, рецепта от френската кухня, могат да превърнат обикновения запечен картоф в шедьовър за най- капризните гастрономи.

Рецептата за това ястие е възникнало в югоизточната част на страната, в едноименна провинция.

Този вкусен картоф толкова ефективно изглежда, така че спокойно може да го сложите и на празничната трапеза.

И не е трудно да се подготви.

 

Рецепта за картофи Дофине

Необходими ми са ви : картофи със среден размер (по възможност еднакви), масло, твърдо сирене, сол и черен пипер на вкус.

 

Приготвяне:

Картофите обелете. Изрежете малко парче от единия край на картофите може да е вертикално. По цялата дължина изрежете картофите, но не докрай, оставете поне 1 см. преди края

 

След това поставете картофите в тенджера и ги сварет. Свалете от котлона като со готови и оставете да престоят за 15-20 минути.

Извадете картофите и ги поставете в дълбок съд за печене.

Подсолете, сложете черен пипер и подправки по избор. Във вътрешността на картофите поставете по 1 чаена лъжичка масло. Също така във всеки картофи можете да добавите и малко ситно нарязан чесън.

Отгоре, на всеки картоф, поставете парче твърд кашкавал или сирене. Покрийте с фолио.

Печат се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 50 минути или докато картофите не бъде готови.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft