Мерителната чаша е от 150 мл
4 яйца
2 чаши захар + 1 пакетче ванилова захар
1 чаша плодово кисело мляко с боровинки
1/3 чаена чаша олио
3 чаши брашно
1 бакпулвер
150 гр. пресни боровинки
Яйцата със захарта и ваниловата захар се разбиват с миксер, докато сместа изсветлее и увеличи обема си. След това добавете олиото и киселото мляко, и на най-ниската скорост продължите разбиването, така че да се хомогенизира сместа. Накрая добавете и брашното, смесено с бакпулвера, и разбийте до гладка смес.
Сместа се изсипва в тавичка (25х30 см), намазана с масло и поръсена с брашно. Отгоре подредете боровинките и сложете сладкиша да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 мин.
изпечения сладкиш се оставя да изстине, след това пригответе. По желание се поръсва и с пудра захар.
Това бисквитка е от порядъка на прости, ежедневни торти подходящи за закуска с кафе или мляко.